Iskolai bántalmazás

Nehéz, de annál fontosabb és aktuálisabb téma az iskolai bántalmazás.

A témával sokkal többet kellene foglalkoznunk, és sokkal több energiát, időt kellene szánni a megelőzésre. Jelenleg nincs hiteles kutatási adat arra vonatkozóan, hogy 100-ból hány gyermek él át direkt vagy indirekt módon bántalmazást az iskolai élete során, de külföldi adatok szerint 30-40% az arány, én azonban megkockáztatom, hogy ez a szám magasabb. Az iskolai bántalmazás olyan, mint valami mitológiai alak: sokan beszélnek róla, de senki sem látta. Vagyis inkább úgy fogalmaznék: az iskolai bántalmazásra nem akar ránézni senki. Pedig az áldozatokból is zaklató válhat, sőt, a zaklató is volt bántalmazott.

Azért kezdtem el mélyen beleásni magam a témába, mert személyesen is érintett vagyok: egyrészt gyerekkoromból, másrészt a saját gyermekem is megjárta a poklot az iskolában. A legmegdöbbentőbb számomra az a mértékű gonoszság volt, amivel a gyermekek egymás felé tudtak fordulni, és ha mélyebben belegondolunk, ez egy tanult viselkedési forma. Egyik gyerek sem születik zaklatónak, bántalmazónak! Ezt a tényt ne felejtsük el akkor, amikor ilyen helyzetbe kerülünk, és mindenképp meg kell vizsgálni a saját mintáinkat, melyet átadtunk a gyerekeinknek. Beleástam magam a témába, és elindítottam egy video sorozatot, melyet a TikTokon és a Youtube-on is tudtok követni. 

Akik úgy érzik, személyes segítségre szorulnak, mert jelenleg bántalmazottak, vagy korábban bántalmazták őket az iskolában, esetleg beismerik, hogy zaklatókká váltak, vagy a gyermekük érintett az ügyben, várom őket szeretettel! 

Shopping Cart
hu_HU