Warning: Use of undefined constant ELEMENTOR_PRO_VERSION - assumed 'ELEMENTOR_PRO_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/userdata/web/erdosedina.hu/website/www/wp-content/plugins/hellopack/includes/modules/elementor.php on line 44
A hagyma és a héja • Erdős Edina

A hagyma és a héja

Bizonyára mindenki pucolt már hagymát. Mindenféle hagyma létezik: könnyen pucolható, nehezen pucolható, megpucolhatatlan, vékony héjú, vastag héjú, több rétegű héjjal ellátott, kevesebb rétegű héjjal ellátott. Egyben azonban az összes azonos: van egy csodálatosan fehéren fénylő közepe, mely csak akkor válik láthatóvá, ha sikerül megpucolni. Kicsit mi is olyanok vagyunk, mint ezek a hagymák. Különbözünk, de a lényegünk ugyanott van, a középpontban, ugyanúgy, mint a mi esszenciális, isteni én valónk. Sok jó hagyma kis helyen is elfér.

HAGYMA (nem „hagyj ma”) Képzelj magad elé most egy hagymát. Gondolj csak vissza azokra a pillanatokra, amikor megpróbáltál hagymát pucolni. Biztos, hogy minden esetben bőgtél, akaratod ellenére. Pontosan ugyanilyen az önmagaddal való munka: ahhoz, hogy megtaláld a belső szép fényes esszenciális lényedet, bizony le kell pucolni a héját. Van olyan hagymahéj, amit elsőre le tud húzni az ember. (Ilyenkor nagyon örülünk, és azt hisszük, ez mindig így lesz.) Van olyan hagymahéj, amit késsel kaparva sem tudsz eltávolítani arról a nyomorult hagymáról. (Tök idegesítő, ilyenkor megfogadod, hogy a büdös életbe többet nem pucolsz hagymát.)

Aztán van olyan, amikor nagy reményekkel megpróbálod levenni a felső réteget, hogy kirajzolódjon a csodaszép fehér húsú hagyma, és észreveszed, hogy a nagy kaparászás közepette megsértetted az első fehér rétegnek a felszínét. Ilyenkor azt is lerántod, mert hogy néz már ki egy hagyma, ami megpucolva nem szép és sima felületű. Legszívesebben kidobnád a kukába, mert neked csak olyan pucolt hagyma jó, aminek tökéletes a felülete. Mindenkit szidsz ilyenkor, hogy hogyan lehet ilyen selejtes hagymát árulni, hogyan kerülhet a piacra egyáltalán ilyen áru, amit nem lehet egyszerűen és normálisan megpucolni.

Pontosan ugyanígy működik az önmagaddal való munka során. Vannak olyan helyzetek, amikor nagyon könnyen meg tudsz szabadulni egy magadra „épített” rétegtől. Vannak olyan munkák, amikor leszeded ugyan a felső réteget, de ez a művelet már érinti, vagy sérti a következőt, és kénytelen vagy abba is belenyúlni azért, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ilyenkor bőgsz, akárcsak a hagymapucolásnál.

A cél mindig ugyanaz: eljutni az isteni énvalódhoz.

Az önmagunkkal való munka során találkozunk ilyennel is, olyannal is, és előre soha nem tudhatjuk mi vár ránk. Viszont az eredmény az mindig magáért beszél. Te milyen hagyma vagy vajon? Elgondolkodtál már ezen?

Amikor elkezdjük felszámolni a régi rendszereinket és a ránk aggatott különböző elvárásokat, akkor úgy viselkedünk, mint egy hagyma pucolás előtt. A hagymapucoláshoz különböző trükköket vetünk be. Van, aki búvárszemüvegben pucolja a hagymát, van, aki azt hallotta, hogy ha vizes kézzel pucolja,
akkor nem fogja csípni a szemét. Van, aki másra bízza pucolást, aztán majd kritizálja, hogy az nem jól sikerült. Igen ritkán lehet olyan hagymát vásárolni, ami már meg van pucolva, és az tuti gyanús.

Kijelenthetjük tehát, hogy a hagymapucolásban teljesen magadra vagy utalva.Ez pontosan ugyanolyan, mint amikor a magaddal dolgozol: kizárólag magadra számíthatsz. Ha az eredményt nézzük, Te tehetsz a legtöbbet azért, hogy jobban lehess még akkor is, ha külső segítséget kérsz.

Az emberek azt hiszik, hogy olyan nagyon bonyolult dolog ez a hagymapucolás. Pedig ha jó eszközöket használunk hozzá, akkor sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudjuk megpucolni azt a hagymát. Így van ez a mi tudattalanunkkal is, és így van ez, ha felismertük, hogy mi az, amit valójában szeretnénk elérni. Ez esetben szeretnénk megpucolni egy hagymát. Akkor már csak az eszközt kell kiválasztani hozzá, hogy mi segít minket a kívánt eredmény eléréséhez. Ehhez el kell fogadnunk, hogy különböző eszközök állnak rendelkezésünkre, és szerencsére választhatunk. A vajazó késsel nem
biztos, hogy nagy sikert fogunk elérni, a zöldségpucoló túl drasztikus lesz ehhez a művelethez. Ha egy igazán professzionális megélezett, vékony pengéjű kést választunk, akkor aztán minden mehet a maga útján.

Nagyon fontos, hogy a saját változásodhoz, a megtisztulásodhoz olyan eszközt és olyan szakembert válassz, akiben maximálisan megbízol.

Amikor nekiállsz a munkának, felkészült legyél és legyél magadhoz őszinte. A hagymapucolásnál is a késre bízod magad, bízol abban, hogy ez az eszköz fog téged hozzá segíteni ahhoz, hogy megtisztítsd a hagymát. Így muszáj bíznod abban az emberben, akit szakemberként választasz.
Mindenki ismeri az érzést, amikor hirtelen a kezében tarthatja a makulátlanul megtisztított csodálatos fehér húsú hagymát. Megéléseink, tapasztalásaink, érzelmi dolgaink úgy rakódnak ránk, mint a hagymára a héja. Ahhoz, hogy újra megmutathassuk a világnak, kik is vagyunk valójában,
ahhoz le kell fejteni magunkról ezeket a ránk rakódott rétegeket, ezért munkára van szükség.

Ha kedvet kapsz a hagymapucoláshoz, már csak eszközt kell választanod, mert a hagyma adott. Tekints magadra úgy, mint egy egyedülálló és megismételhetetlen lényre, és csodálatos eredményben lesz részed, ha foglalkozol önmagaddal.

Shopping Cart
hu_HU