Warning: Use of undefined constant ELEMENTOR_PRO_VERSION - assumed 'ELEMENTOR_PRO_VERSION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/userdata/web/erdosedina.hu/website/www/wp-content/plugins/hellopack/includes/modules/elementor.php on line 44
13+1 dolog, amit eddig nem tudtál a segítődről • Erdős Edina

13+1 dolog, amit eddig nem tudtál a segítődről

Néhány tény, amit eddig lehet, hogy nem tudtál azokról az emberekről, akik segítik az utadat különböző módszerek segítségével…Remélem ez a kis írás segít Neked abban, hogy más perspektívából tekints a segítődre! Ha így teszel, még jobb eredményekre számíthatsz a közös munkátok, és az életed során is!

1. Minden segítő ember is egyben

Nem varázsló, nem egy mesebeli lény varázspálcával, hanem ugyanolyan ember, mint bárki más. Azzal a kötelességtudattal él, hogy önmagát folyamatosan képezve mások felemelkedését szolgálja. Arra kötelezte el magát, hogy lámpást tart eléd, de arra nem vállalhat garanciát, hogy elindulsz-e a cselekvés útján.

2. A segítő nem adhat megoldást Neked

A megoldás Te magad vagy önmagad számára. A segítő nem teheti meg helyetted a szükséges lépéseket és döntést sem hozhat a Te nevedben. Ellenben rávezet kívülállóként arra, hogyan választhatsz másképp egy adott szituációban, és eszköztárat sorakoztathat fel, amikből válogathatsz. A megoldás és alkalmazás a Te feladatod.

3. A segítőnek is szüksége van segítségre

Annak ellenére, hogy másokon segít, a segítőnek is vannak megoldandó feladatai az életében, a megélt tapasztalatai által válik hitelessé, és hatékonnyá. Amikor egy segítővel ülsz szemben, biztos lehetsz benne, hogy a Te problémád őt is érinti, így azzal, hogy Téged kezel, önmagában is rendezi az adott érzelmi fordulatot. Néha a segítő más segítőhöz fordul és ez így van jól. Attól még nem kevésbé jó a szakmájában.A segítőnek is szüksége van segítségre

4. A segítőnek megsokszorozódik a töltődésre való szükséglete

A segítő akarva- akaratlanul is kapcsolódik a hozzá fordulóhoz. Ez nagy önfegyelmet és ezáltal energiát követel tőle, így fokozott szüksége van a pihenésre, kikapcsolódásra. Teherbírása is korlátozott, hiszen lehet, hogy nem végez fizikai munkát, és nem nyújt át kézzel fogható terméket, de az ő munkája is rengeteg energiát igényel. Azzal, hogy pihenő idejét tiszteletben tartod, biztosítod neki és magadnak, hogy legközelebb is a maximumot kaphasd tőle.

5. A segítőnek is van családja, kötelezettségei

Amellett, hogy másokon segít, minden segítőnek megvannak ugyanazon emberi kötelezettségei, mint bárki másnak. Családja, gyerekei, szülei, unokái és barátai vannak, akikkel szintén ápolja a kapcsolatait, így lehetséges, hogy azonnal nem áll rendelkezésére elég idő megválaszolni egy e-mailt, vagy üzenetet. Mivel ő is ember (lásd 1-es pont), előfordulhat, hogy az ő közvetlen környezetében és a saját életében is akad rendeznivaló. Légy vele türelmes, és ne ítéld meg, ha épp nem tud 100%-ban feléd fordulni.

6. A segítőnek is van munkaideje

Annak ellenére, hogy segítségnyújtásra született és erre kötelezte el magát, neki is van munkaideje. Mindegy, hogy mennyire gyorsult fel a világ, nem tud mindig mások rendelkezésére állni, de biztos lehetsz benne, hogy mindig azon lesz, hogy az első adandó alkalommal kapcsolatba lépjen Veled.

7. A segítő az idejét adja el Neked

Nem kézzelfogható dolgot értékesít a segítő, hanem az idejét, amiről tudjuk, hogy korlátozott, hiszen a nap 24 órából áll, és ebből kell gazdálkodni. Ez nem egy szupermarket, ahonnan bármikor bármit leemelhetünk a polcról. Így ha bejelentkezel hozzá, tartsd szem előtt, hogy ő ezzel kalkulál, a napját és a többi, Veled egy cipőben járó embertársad idejét is Hozzád is igazítja. Ha mégis lemondanád a foglalásodat, főleg utolsó pillanatban, jusson eszedbe a kérdés, hogy kompenzálhatod-e az ő kiesett munkaóráját. Hálás lesz érte!

8. A segítő is választhat

Nem csak a bejelentkező, de a segítő is választhat, hogy adott ügyet vállal-e vagy sem. Ezt vedd jónéven, és fogadd el tőle, ha esetleg egy másik szakembert ajánl Neked. Ez a döntése is a Te javadat szolgálja, fogadd szeretettel. Bízz abban, hogy Neked akarja a legjobbat. Abban is dönthet, hogy a hozzá intézett, kezelési időn kívüli kérdésre azonnal, vagy megkésve válaszol.

9. A segítőnek is vannak álmai

Álmaik megvalósítása kizárólag rajtuk múlik, és ezért felelősséget vállalnak. Míg ők segítenek másoknak, és építő jelleggel terelgetik őket saját útjukon, addig a hozzájuk fordulók jelenlétükkel és bizalmukkal támogatják őket ebben. Így lesz a segítővel való kapcsolat mindenki számára kiegyensúlyozott, adok-kapok jellegű kapocs, melyben egyformán fontosak vagytok egymásnak.

10. A legtöbb segítő egyéni vállalkozó

Az egyéni vállalkozó, mint működési forma, az egyik legnagyobb kihívás. Nincsenek kollégái, senkire nem testálhat rá feladatokat, egy személyben tervez, kivitelez, végrehajt. Ő a marketinges, a pénzügyes, a kreatív igazgató, a sales manager, a projekt manager, a szerző, a közösségi média felelős, és ezek mellett a 4-es pontban foglaltak szerint minden más is. Ez a tény hatalmas önfegyelmet, szervezettséget igényel, és egy erős, megtartó belső erőt. Az egyéni vállalkozónak önmagát kell motiválni, megtalálni minden nap azt a szépséget és azt a célt, ami lelkesedést vált ki belőle. Ha ebből a megvilágításból nézed őt, és tekintettel vagy rá, biztos lehetsz benne, hogy mindig a legjobbat kapod tőle, és Te is elégedett leszel.

11. A segítő általad a családodat is kezeli

A Benned lezajló pozitív változásokat a környezetedben élők is észlelik majd, ezzel értük is sokat teszel. A magadban feloldott érzelmi elakadások feldolgozásával tehát több legyet ütsz egy csapásra, így egy kezelés is „több az egyben” kezelésnek minősül.

12. A segítő megérzi, ha nem bíznak benne

A bizalomhiány, a kétely azonnal érzékelhető a beszélgetés során. A segítő dolga nem az, hogy meggyőzze a bejelentkezőt arról, miért jó neki, hogy ott van. Ha segítőt választasz, a sikeres munkának a bizalom az alapja. Ezzel tudod a legjobban a tudomására hozni, hogy tiszteled és elismered eddigi tapasztalatait, tudását, és azokat az erőfeszítéseit, amit azért tesz, hogy elkísérjen utad egy szakaszán. Mint minden másért, ezért is hálás lesz!

13. A segítőnek is vannak érzelmei

A segítő emberek is éhesek, szomjasok néha. Van, hogy nem alszanak, és bukdácsolva próbálnak egy adott élethelyzetben előre haladni. Sírnak, nevetnek, töprengenek vagy épp döntésképtelenek, de az is előfordulhat, hogy dühösek, vagy épp túlcsordulóan boldogok, és 5 centivel a föld fölött járnak. Ez teszi őket emberivé, ez adja meg nekik azt a többlet energiát, amit szintén önfejlesztésre fordítanak, hogy még letisztultabban tudjanak foglalkozni a hozzájuk fordulókkal. A köszönet minden formája hálával tölti el.

+1: A segítők nem ítélik meg az emberi sorsokat

A segítő feltétel nélkül fogadja el a hozzá fordulókat, megnyugtató szeretettel és gyengédséggel övezi őket. Előtte nincs ok szégyenkezni, úgyis a megoldás alapú gondolkodást helyezi előtérbe.

Shopping Cart
hu_HU